Kycklingpaj recept

Ingredienser till Kycklingpaj med champinjoner:

En kycklingpaj, ca 6 portioner
  • Pajdeg till en paj:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning till kycklingpajen:
  • En halv grillad kyckling
  • 10 champinjoner
  • Ev. några buketter kokt brocolli, skivad paprika och rödlök
  • Äggstanning till en kycklingpaj:
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Så här lagar du Kycklingpaj med champinjoner:

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör först pajskalet. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Låt den gärna vila 20 minuter i kylen.
  3. Kavla eller tryck ut i en pajform (ca 24 cm diameter). Dubbel sats räcker till långpanna.
  4. Stick hål i pajdegen över botten med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
  5. Om man penslar med lite vispat ägg precis när du tagit ut pajskalet så blir pajskalet tätare.
  6. Plocka bort köttet på kycklingen och dela det i bitar. Dela champinjonerna. Lägg allt, inklusive andra grönsaker (om du vill ha det) i pajskalet och platta till en aning.
  7. Blanda äggstanningen och häll i pajskalet.
  8. Grädda kycklingpajen på 175 grader i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat.
  9. Ta ut och låt kycklingpajen svalna något innan servering.

Jag har dock i andra grönsaker i mina pajer än det som står här.
Men det här är själva receptet jag utgår ifrån.
Detta har jag i min paj.

1 1/2 Kycklingfilé ( skivad i tärningar,Marinerad och sen stekt innan det läggs i pajskalet )
1 rödlök
3-4 Champinjoner
1/4 - 1/2 Zuccini
1/2 Paprika
1/2 Tomat ( ibland )

Har man i ganska mycket grönsaker i pajen, så kan det lätt hända at den faller isär lite när man ska skära upp den.
Men man kan då ha i mindre grönsaker.


/ Natalie


Kommentarer
Postat av: maria

Tack snälla för receptet!



Har du några fler recept på typ grytor eller pasta sås?



Kram Maria

2011-11-22 @ 19:06:08
URL: http://iahoglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0